Milica Poša i
Marko Nikolić
Disko Pečurke

Klasa / Belgrade Design District

APPLIED ART. ANIMATION. ARCHITECTURE. ART. COLLABORATION. COLLAGE. COMICS. COMMISSIONS. COMMUNITY. CERAMIC..DESIGN. FASHION. FICTION. GRAPHIC DESIGN. GRAPHIC NOVELS. ILLUSTRATIONS. INSTALLATIONS. OPINION. PAINTING. PARTNERSHIPS. PERFORMANCE. PHOTOGRAPHY. PODCASTS. PRINT. HAND MADE. SCULPTURE. TEXTILE. WRITING.

Marko Nikolić

Bavim se komunikacijama i odnosima s javnošću, dok u slobodno vreme volim da usavršavam svoje hobije, s ciljem da jednog dana postanu biznisi od kojih mogu da zarađujem. “disko pečurka” je brend kroz koji se Milica (jedna od mojih najboljih drugarica s kojim sam pokrenuo ovaj brend) i ja trudimo da naše kreativne ideje pretvorimo u opipljive predmete koji mogu da ulepšavaju ljudima domove i njihovu svakodnevnicu. Prvi put sam pomislio da osnujem svoj brend kada sam postao svestan sebe. Put kojim sam pošao je definitivno pravi jer da ovo nije bio moj put, definitivno ne bih bio osoba koja sam trenutno i ne bih bio ovde gde jesam. Danas sam najviše ponosan na to što nisam odustao. Najveći izazov mi je da brzo ne odustanem od bilo čega jer imam veliku tendenciju za tim. To prevazilazim tako što se trudim da budem fokusiran na sam cilj, zbog kojeg sam i započeo određenu stvar. Uvek bih pre izabrao polovnu odeću umesto nove. Tri reči po kojima bih sebe opisao je: overthinker, kreativac i melomanijak. Tri reči po kojima bih opisao svoj brend definitivno: šareno, genijalno i stvarno. Kada nemam inspiraciju onda se lako pomirim s tim jer ne volim sebe da silim da radim stvari koje mi se u tom trenutku ne rade. Izgubiti inspiraciju za bilo čim je prirodna stvar i to treba i prihvatiti.

 

Kada stvaram, zahvalan sam što imam mogućnost da radim stvari koje volim i da sprovodim svoje ideje u dela i opipljive predmete koje stvaram svojim rukama. To je jedan od najboljih osećaja na svetu, ako mene pitate".

 
Marko Nikolić

IMG_1426
IMG_1424
IMG_1430
IMG_1431
IMG_1432
2

Milica Poša

Najveći izazov mi je da mi ne dosadi nešto što često pravim jer se ljudima sviđa, a prevazilazim ga tako što se trudim da u procesu pravljenja svaki put uradim nešto drugačije, što samim tim malo promeni krajnji proizvod. Kada treba da opišem sebe u tri reči kažem: kreativna, uporna i pomalo tvrdoglava. Kada stvaram izgubim se u tome, vreme mi proleti. Jedna stvar koja me inspiriše jeste priroda.

Naš brend je nesvakidašnji, lud i zabavan.

Milica Poša

KLASA-logo-oo-1

Klasa
BELGRADE DESIGN DISTRICT
Čumićevo sokače, Beograd

Creative CommunityCreative CommunityCreative Community
19
15
14
reproduction-7
14
20
10
10