Nemanja Nikolić
Prika

APPLIED ART. ANIMATION. ARCHITECTURE. ART. COLLABORATION. COLLAGE. COMICS. COMMISSIONS. COMMUNITY. CERAMIC..DESIGN. FASHION. FICTION. GRAPHIC DESIGN. GRAPHIC NOVELS. ILLUSTRATIONS. INSTALLATIONS. OPINION. PAINTING. PARTNERSHIPS. PERFORMANCE. PHOTOGRAPHY. PODCASTS. PRINT. HAND MADE. SCULPTURE. TEXTILE. WRITING.

Bavim se porcelanom, svetlom i ostalim stvarima koje mi zapadnu za oko kao umetniku. Prvi put sam pomislio da osnujem svoj brend, galeriju - art kooperativu Blatobran, kada sam postao svestan da u Beogradu nemam gde da izložim svoje radove na način koji ja želim. Ne odustajem jer volim to što radim. Kada treba da opišem svoj brend/galeriju u tri reči, kažem - unikatna, neposredna, rukotvorina. Kada treba da opišem sebe u tri reči kažem prisutan, odsutan, radoznao. Trudim se da svaki dan imam vremena za umetnost. Kada stvaram ja radim. Jedna stvar koja me inspiriše je odnos prema svakodnevnom životu.

Nemanja-Nikolic-Prika-Float-Lampa
Nemanja-Nikolic-Prika-Male-Lampe
Nemanja-Nikolic-Prika-Pano

Put koji sam prošao sa prijateljima umetnicima iz Blatobrana bio je - i dalje je - istraživanje, izlaganje, prodaja i razmišljanje o savremenoj umetnosti u odnosu na društvo/ grad u kome radimo."

Creative CommunityCreative CommunityCreative Community
19
15
14
reproduction-7
14
20
10
10